امروزه کسب و کارهایی که به دنبال فروش بیشتر هستند و قصد دارند درآمد بالاتر از قبل داشته باشند به دنبال طراحی سایت می‌روند. در محیط آنلاین که امروزه حکم فرما شده است تنها روشی که موفقیت آن حتمی شده است رتبه بالا سایت در گوگل و داشتن یک ترافیک زیاد با استفاده از سئو سایت می باشد. می‌دانیم که گوگل یکی از بزرگ‌ترین منابع ترافیک برای تمامی سایت‌ها به شمار می‌رود، در نتیجه داشتن یک رتبه بالا در این میان بسیار مهم تلقی شده است. سایتی که شما قصد دارید کسب و کارتان را رونق دهید باید به گونه‌ای طراحی و تنظیم شود که باعث جذب مشتری و تشویق آن‌ها به خرید از شما باشد.

در طراحی سایت ارزان در صورتی که شما بتوانید رتبه بالایی برای سایت خود به دست آورید می‌توانید ترافیک بیشتری کسب کنید. این در حالی است که با کاهش رتبه سایت در گوگل بدون شک ترافیک و درآمدی نیز نخواهید داشت. در ادامه با آی تی مهر دلایل افت رتبه‌ گوگل در ماه‌های اخیر را با یکدیگر مورد بررسی قرار خواهیم داد.

بررسی دلایل افت رتبه‌ گوگل در آی تی مهر

برخی از اصلی‌ترین دلایلی که با توجه به آمارهایی که به دست آی تی مهر رسیده است و دلایل افت رتبه‌ گوگل می‌باشد به شرح زیر است:

   تغییرات الگوریتمی

می‌دانیم که الگوریتم‌هایی که بر رو گوگل حکم فرما هستند بارها به روز رسانی می‌شوند و با توجه به این تغییرات نتایج جست و جو نیز تغییراتی به خود می‌بیند. این امر آن قدر اهمیت پیدا کرده است که امروزه یک وب سایت به نام MOZ فقط برای بررسی تغییرات الگوریتم گوگل طراحی شده است تا افراد بتواند متوجه تغییرات جدید در الگوریتم‌های گوگل شوند. در نتیجه ممکن است یکی از دلایل افت رتبه‌ گوگل تغییرات الگوریتم این ابر موتور جست و جو باشد. در این شرایط شما 2 حالت خواهید داشت.

دلایل افت رتبه‌ های گوگل در ماه های اخیر

حالت اول که بهترین حالت خواهد بود این است که سایت شما به دلیل تغییرات الگوریتمی گوگل تا چند روز با کاهش رتبه و نتایج دست و پنجه می‌زند و بعد از آن به حالت عادی باز خواهد گشت. حالت دوم نیز به این صورت است که به دلیل تغییرات گوگل سایت شما دیگر در نظر گوگل به عنوان یک سایت معتبر شناخته نمی‌شود. به عنوان مثال سال‌های پیش که به الگوریتم‌های پاندا به گوگل اضافه شدند سایت‌هایی که محتواهای کپی داشته بودند دیگر رتبه قبلی را نداشتند. لازم به ذکر است در چند سال اخیر گوگل 4 بار چنین الگوریتم‌هایی به خود اضافه کرده است.

    تغییرات UX در گوگل !

از دیگر دلایلی که ممکن است رتبه گوگل افت کرده باشد تغییرات در تجربه کاربری و ظاهر نتیجه گوگل باشد، این امر باعث کاهش بازدید سایت‌های مختلف می‌شود. به عنوان مثال سال‌ها قبل سایت‌هایی که کلمه ترجمه را داشتن در صفحه اول گوگل قرار گرفته بوندند و روزانه بازدید بسیاری نیز داشتند اما به صورت ناگهانی گوگل ترجمه گر خود را وارد کرد و این امر باعث شد که کاربران بعد از جست و جوی کلمه ترجمه ابتدا کادر ترجمه گوگل مشاهده شود. این تغییراتی هستند که باعث کاهش شدید ترافیک برای سایت‌های فعال می‌شود.

     بهبود شرایط رقبا

به این نکته توجه داشته باشید که بخش بسیار بزرگی از بازدیدهای یک سایت ممکن است تنها بر روی یک الی چند صفحه از سایت باشد. این در حالی است که در صورتی که رقیب‌های هم حوزه شما بهتر عمل کنند و بتوانند جایگاه شما را در این صفحات به دست آورند بدون شک بخش زیادی از ترافیک‌های صفحه خود را از دست خواهید داد. در نتیجه از دیگر دلایل افت رتبه گوگل می‌توان به رقیب‌های شما و گرفتن جایگاهی که دارید اشاره کرد.

    افزایش سرعت سایت

سرعت سایت شما علاوه بر آن که بر روی سئو سایت تأثیر می‌گذارد بلکه بر روی تجربه کاربری سایت نیز تأثیرات خود را بر جای می‌گذارد. همین امر باعث شده است که یکی از دلایل افت رتبه گوگل همین باشد! ممکن است برای شما این سؤال به وجود آید که سرعت صفحات شما باید تا چه میزان باشد که از رقیب‌های خود عقب نمانید؟ پاسخ به این سؤال بسیار راحت‌تر باید بهتر از رقیب‌هایتان باشد. به زبان ساده‌تر اگر رقیب‌های شما صفحه سایتان در 10 ثانیه بالا می‌آید بهتر است صفحه شما در 9 ثانیه بالا بیاید و شما نمره بهتری در این زمینه به دست خواهید آورد.

دلابل افت رتبه در گوگل

  به وجود آمدن مشکلات سرور

در طراحی سایت در صورتی که با دنیای هاست و سرور آشنایی داشته باشید بدون شک می‌دانید که در دنیا هیچ سروری وجود نداشته است که بتواند در تمامی روزهای سال بدون قطعی فعالیت داشته باشد. بهترین سرورها نیز ادعای 99 درصد فعال بودن را دارند نه 100 درصد! اما موضوع ما آن دسته از سرورهایی است که قطعی بسیاری دارند، به زبان ساده‌تر در صورتی که شما سایتی دارید که هاست آن به صورت مداوم در حال قطعی است و کاربران نمی‌توانند به راحتی وارد آن شوند بدون شک می‌تواند یکی از دلایل افت رتبه شما باشد.

خرید یا ساخت بک‌ لینک بد

یکی از اصلی‌ترین فاکتورهایی که در سئو سایت وجود دارد بک‌لینک‌ها هستند. اما به این نکته توجه داشته باشید امروزه افراد بسیار تازه کاری وجود دارند که بدون در نظر گرفتن این بخش از طراحی سایت به سراغ خرید و یا ساخت بک‌لینک‌ها می‌روند. شما با دارا بودن یک بک‌لینک بد بدون شک جریمه خواهید شد و این جریمه باعث افت رتبه در گوگل می‌شود. در صورتی که شما به تازگی برای سایت خود بک‌لینک خریداری کرده‌اید ممکن است علت ناگهانی افت شما دقیقاً همین بک‌لینک‌های بد باشند.

سئو منفی

مشکلاتی که سئو سایت دارد همیشه از طرف سئوکاران سایت نمی‌باشد، بلکه این بسیاری از مواقع این رقیب‌های شما هستند که باعث به وجود آمدن مشکل می‌شوند. به زبان ساده‌تر می‌توان گفت هر نوع تکنیکی که رقیب‌های شما برای کاهش رتبه شما به عمل می‌آورند را سئو منفی می‌نامند. یکی از رایج‌ترین راهکارهایی که سئو منفی به وجود می‌آورد ساخت بک‌لینک‌های بی ارزش و بد برای سایت می‌باشد. در طراحی سایت ارزان به سئو منفی نیز دقت داشته باشید تا سایت بدون مشکل طراحی کنید.

ایجاد تغییرات و کاهش ناگهانی بازدید سایت

با توجه به آمارهایی که تا به امروز به دست آی تی مهر رسیده است یکی از اصلی‌ترین دلایلی که باعث افت رتبه گوگل شده است تغییراتی است که در سایت به صورت ناگهانی به عمل می‌آید.

افت رتبه گوگل

انتقال هاست، تغییر قالب، انتقال دامنه و

صاحبان کسب و کار و افرادی که طراحی سایت ارزان انجام می‌دهند ممکن است تصمیم بگیرند که زبان برنامه نویسی سایت را تغییر دهند، قالب سایت را عوض کنند، دامنه اصلی سایت را منتقل کنند و یا حتی هاست دیگری را برای سایت انتخاب کنند. این عوامل در صورتی که به درستی و با اصول انجام گیرند هیچ مشکلی برای سایت به وجود نخواهند آورد. در بدترین حالت در چنین شرایطی ممکن است برای چند روز رتبه سایت کاهش داشته باشد و به صورت مجدد جایگاه قبلی خود را به دست آورد.

   مشکلات سئو

در بسیاری از مواقع ممکن است سایت شما علاوه بر آن که رقیب قدرتمندی ندارد با داشتن سئو سایت مشکل دار در رتبه اول گوگل قرار گرفته باشد. اما به مرور زمان رقیب‌های شما شروع به فعالیت می‌کنند و مشکلات سئو سایتتان نمایان خواهد شد و در مقابل رقیب‌هایتان شکست می‌خورید. برخی از رایج‌ترین مشکلات سئو سایت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

ü      صفحات دوپلیکیت

ü      صفحات زامبی

ü      کنیبالیزیشن

ü      صفحات 404

This post is also available in: Arabic English