دامنه سایت

اگر تصمیم به راه ­اندازی وب­سایت دارید اولین نکته­ ای که باید برای طراحی سایت در نظر بگیرید دامنه آن است. زیرا این مرحله مانند نام­ گذاری برند شما مرحله­ ای حساس و تعیین کننده است و تأثیر به ­سزایی روی سئو سایت دارد. اما در ابتدا می­ خواهیم بدانیم دامنه چیست؟ دامنه یا دامین (Domin) سایت در واقع همان آدرس وب­سایت است که شما با تایپ آن در مرورگر، به صفحه ­ی سایت هدایت می­ شوید.

به بیان ساده اگر وب­سایت شما محل کسب ­و کار یا مغازه ­ی شما باشد، دامنه، آدرس این محل است که هرکسی می­تواند با دردست داشتنش، به سایت شما رجوع کند. پس خیلی مهم است که دامنه ­ای مناسب برای سایت خود انتخاب کنید. نکته مهم دیگری که برای جذب مخاطب مهم است، طراحی سایت به‌صورت حرفه‌ای است.

  • بخش­ های تشکیل ­دهنده دامنه

خود دامنه نیز از دو بخش تشکیل می­شود: نام دامنه­ی سایت که در واقع کلماتی است که به­ عنوان اسم سایت در آدرس آن یا همان دامنه موجود است و اسم سایت شما نیز محسوب می ­باشد. این بخش مهم­ ترین بخش دامنه است و باید برای انتخاب آن وقت و دقت زیادی صرف کرد. برای مثال اگر www.google.com دامنه ­ی سایت باشد، بخش Google نام دامنه است که سایت به همین نام نیز شناخته می­شود. بخش دوم هم که قسمت نهایی دامنه نیز محسوب می­شود، پسوند دامنه نام دارد که می ­تواند شامل com .net .ir. و غیره باشد.

ویژگی­ های نوشتاری و املایی در انتخاب نام و دامنه سایت

ویژگی­ های نوشتاری و املایی در انتخاب نام و دامنه سایت

      1. تایپ و تلفظ آسان

املای انگلیسی آسان باعث می­شود تا همگان بتوانند بدون اشتباه دامنه را تایپ و به سایت شما دسترسی پیدا کنند، همچنین به سایت­ های دیگر هدایت نشوند.

تلفظ آسان هم کمک می­کند فرد فقط با گفتن و شنیدن اسم سایت و بدون دیدن حالت نوشتاری، سایت را پیدا کند.

      2. کوتاه بودن

دامنه سایت نباید آن­قدر طولانی شود که افراد در نوشتن دچار اشتباه شده و یا خسته شوند. این­گونه به خاطر سپردن آن نیز آسان است.

      3. استفاده از کلمه کلیدی

در دامنه از لغات کلیدی مرتبط با فعالیتتان، استفاده کنید تا سئو سایت بالا رفته و حیطه تجارتتان مشخص شود.

      4. بومی بودن

اگر در نام سایت از اسم شهر یا کشور محل فعالیتتان استفاده نمایید، مخاطبان بومی شما به­راحتی تجارتتان را پیدا می­کنند.

      5. اعداد و خط ­تیره ممنوع

مثلاً اگر 3 در دامنه باشد، جای سؤال پیش می ­آید که این عدد به حروف نوشته می­شود یا عدد؟! درمورد نقطه و خط ­فاصله هم ممکن است فرد جای علامت­ ها را اشتباه بگیرد و یا یکی را به­ جای دیگری استفاده کند.

      6. دوقسمتی نبودن

به این مثال توجه کنید:
NewsExchange.com
حالا کافیست حروف بزرگ را به­ شکل کوچک بنویسید! معنی عوض شد‍! پس اسامی دو قسمتی نباشند تا مخاطب به اشتباه نیفتد.

بیشتر بدانید: بهترین افزونه های افزایش سرعت وردپرس

ویژگی­ های فنی در انتخاب نام و دامنه سایت

ویژگی­ های فنی در انتخاب نام و دامنه سایت

1-    به­ یادماندنی باشد

اسمی خاص، کوتاه و جدید در نظر بگیرید که در ذهن مخاطبتان بماند.

2-    خلاقانه باشد

اگر در انتخاب نام از سایت­ های دیگر تقلید کنید، ضربه­ ای اساسی به بازدید سایتتان وارد کرده ­اید.

3-    برند باشد

نامی انتخاب کنید که برای تبدیل شدن به برند، مناسب باشد.

4-    قابل­ گسترش باشد

دامنه­ ی خود را طوری انتخاب کنید که اگر روزی خواستید تجارتتان را گسترش دهید باز هم مناسب فعالیتتان باشد.

5-    انحصاری باشد

اسم سایت را در موتورهای جست­ و جو سرچ کنید تا شبیه آن وجود نداشته و منحصراً مربوط به شما باشد. این­گونه مخاطبتان هنگام جست­ وجو به سایت­ های مشابه هدایت نمی­شود.

6-    از دامنه محافظت کنید

با خریدن دامنه ­هایی که از لحاظ نوشتاری، شبیه دامنه شما هستند، اقدامی هوشمندانه برای عدم دخل ­وتصرف در برندتان، انجام می­دهید.

7- دامنه را تمدید کنید

حتماً دامنه را طولانی ­مدت تمدید کنید تا بعداً توسط سایت ­های دیگر سلب نشود.

8 – سریع عمل کنید

ازآن­جایی­که روزانه دامنه ­های بسیاری ساخته و خریداری می­شود، سریع­تر این کار را انجام دهید تا دامنه خود را ازدست ندهید.

9- بررسی نام به زبان­ های دیگر

این کار باعث می­شود بفهمید اسم سایتتان در سایر زبان­ ها معنی بدی نمی­دهد. همچنین به یافتن لغات کلیدی متناسب باشغلتان و افزایش سئو سایت کمک می­کند.

بیشتر بدانید: ارائه راهکار افزایش فروش سایت

ویژگی­ های پسوند دامنه سایت

ویژگی­ های پسوند دامنه سایت

.com بهترین پسوند برای یک دامنه و در اصطلاح فنی یک دامنه سطح بالا یا (TLD) می­باشد. زیرا هم از اعتبار بیشتری در دنیای دیجیتال برخوردار است و هم مخاطبان به­صورت پیش­فرض هنگام سرچ و تایپ یک دامنه، .com را به انتهای آن اضافه می­کنند. علاوه ­بر این در اغلب کیبوردها .com  به­عنوان یک کلید میانبر درنظر گرفته­شده­است.

نظراتی نیز وجود دارد که استفاده از این پسوند به سئو سایت کمک کرده و سایت را در صفحات اولیه جست­ و جو می ­آورد. اما اگر می­ خواهید از پسوندهای دیگر استفاده کنید، بهتر است آن پسوند با نوع فعالیت شما هم­خوانی داشته ­باشد. در زیر به چند نمونه از آن­ها اشاره می­کنیم:

.co : مخفف Company و مخصوص کارخانجات، شرکت­ ها و کمپانی­ ها

.org : مخفف Organization و مخصوص سازمان­ ها، ادارات و مجموعه­ های غیرانتفاعی

.biz  و .shop : مربوط به امور تجاری و فروشگاه ­ها

.net : مختص سایت­های مرتبط با اینترنت و امور فنی آن

.me : برای وب­سایت ­های شخصی و رزومه

.ir : هر کشور دامنه مختص خود را دارد و ir برای ایران است. (البته لازم­ به ­ذکر است این پسوند برای تبلیغات گوگل تحریم اس. اگر قصد تبلیغات در گوگل ادورزر را دارید از سایر پسوندها استفاده نمایید.)

.pro : برای فعالیت­های حرفه ­ای مانند پزشکان و متخصصان

جمع­ بندی نهایی

پس همانطور که در این مقاله اشاره کردیم مهم ­ترین بخش در طراحی سایت، انتخاب یک دامنه مناسب است که هم تبدیل به نام سایت و شناسنامه­ ی آن می ­شود و هم در سئو سایت تأثیرگذار است. دامنه در اصل همان آدرس سایت است که در قسمت URL مرورگر تایپ می­شود و شامل دو بخش است: نام دامنه و پسوند دامنه.

نام دامنه قسمت ابتدایی آن و درواقع همان نام سایت است که باید خوانا، خلاقانه، کوتاه و خاص باشد، شامل لغات کلیدی و فاقد علائم نگارشی باشد، همچنین از یک سری قوانین خاص املایی و فنی پیروی کند، به­ طوری که املا و خواندن آن برای افراد آسان باشد، در ذهنشان بماند و تبدیل به یک نام تجاری شود. مانند دیجی­ کالا، گوگل، دیوار و غیره. پسوند دامنه نیز که شامل .com و .net .org و … است باید سطح بالا، پراستفاده یا مناسب با نوع فعالیتتان باشد.

امیدواریم این مطلب آی تی مهر برای شما مفید واقع شده­ باشد و در طراحی سایت اصولی به شما کمک کند.