اکثر فعالیت‌های اقتصادی امروزه وابسته به اینترنت و تجارت الکترونیک است. در مدیریت محتوا تجارت الکترونیک خود حتما نیاز به یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) خواهید داشت. انتخاب این سیستم می‌تواند از مهم‌ترین تصمیم‌های طراحی سایت شما به شمار بیاید و پیامد‌هایی را با خود به همراه خواهد داشت. از بزرگ‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا حال حاضر می‌توان به دو وب‌ سایت بزرگ جوملا و وردپرس اشاره کرد. در ادامه قصد داریم تا شما را با جوانب مثبت و منفی این دو سیستم در میان بگذاریم. با ما همراه باشید.

یقینا سیستم‌های مدیریت محتوا وردپرس و جوملا هر دو به‌گونه‌ ای خوب ظاهر شده‌اند که به طور تقریبی تمامی فضای اینترنت را در‌بر گرفته‌اند. شما در هنگام طراحی سایت مورد نظر خود یقینا به فکر انتخاب یکی از این دو سیستم مدیریتی خواهید افتاد. وردپرس به عنوان سیستم مدیریتی غالب بیش از 35 درصد وب‌سایت‌ های موجود در سطح اینترنت را برای خود قبضه کرده است با این‌حال در سطح کاربری و سهولت استفاده چیزی بیشتر از سیستم جوملا ندارد. در ادامه جزئیات مختلف و تفاوت‌ های هر دو سیستم جوملا و وردپرس را با شما در میان خواهیم گذاشت.

نگاه کلی به وردپرس و جوملا

سیستم‌ های مدریتی جوملا و وردپرس هر دو برای طراحی سایت شما مفید بوده و به عنوان دو سیستم مدیریتی برتر جهان اینترنت امروزه به حساب می‌آیند. سیستم مدیریت داده وردپرس به گونه‌ای طراحی شده است که می‌تواند وبلاگ شما را به بهترین شکل مدیریت کند و این سیستم برای یک پلتفرم وبلاگی به صورت کاملا ایده‌آل ظاهر می‌شود؛

اما اگر شما قصد راه‌اندازی پرتالی را دارید سیستم مدیریتی جوملا می‌تواند به بهترین شکل به شما سرویس دهد. ناگفته نماند که از هر دو سیستم می‌توان در اجرا هر نوع سایتی استفاده کرد.

از دید فنی هر دو سیستم مدیریت محتوایی جوملا و وردپرس به صورت مستقل عمل نکرده و بر روی وب‌ سرور شما قرار می‌گیرند. در هنگام طراحی سایت شما  باید سیستم مدیریتی خود را نیز بر روی وب سرور خود بارگذاری کنید و به این وسیله می‌توانید از مزایا آن‌ها بهره ببرید. از دیگر نکات راجب این دو سیستم مدیریتی می‌توان  به متن‌باز (Open Source) بودن آن‌ها اشاره کرد و البته هر دو آن‌ها از زبان PHP بهره می‌‌برند.

این موضوع را به خاطر داشته باشید که سیستم مدیریتی وردپرس تنها از پایگاه داده MySQL پشتیبانی می‌کند درحال که جوملا از سایر سیستم‌های مدیریت پایگاه داده نیز پشتیبانی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: نکات کلیدی در انتخاب دامنه سایت

بهینه‌سازی موتور جستجو

سئو سایت موضوعی است که می‌تواند تمامی زحمات کشیده‌ شده در هنگام طراحی سایت شما را از بین ببرد. سئو سایت شما می‌تواند موتور جستجوگر را متقاعد کند که وب‌سایت شما برای کاربر جستجو‌کننده مفید بوده و آن را به نمایش بگذارد. به همین دلیل از سئو سایت به عنوان یکی از مهم‌ترین موارد ممکن در طراحی سایت و بهینه‌سازی موتور جستجو یاد می‌شود.

هر یک از سیستم‌های مدیریتی یاد شده دارای توانایی‌های خاصی در تقویت و بهینه‌سازی سئو سایت شما دارند. البته قابلیت‌ها و بهینه‌‌سازی‌های مختلف این سیستم‌ها به سادگی بر روی سئو سایت شما اعمال نمی‌شود و برای این کار شما نیازمند اضافه‌ کردن افزونه به این سیستم‌ها هستید. افزونه‌ها موارد از پیش برنامه‌نویسی شده‌ای هستند که با ارائه رابط کاربری امکاناتی را به سیستم مدیرتی شما می‌افزایند.

در سیستم مدیریت محتوا وردپرس افزودنی‌های زیادی برای افزایش قدرت بهینه‌سازی سئو سایت وجود دارد که یک از محبوب‌ترین آن‌ها Yoast SEO نام دارد. این افزونه با ارائه علائمه مختلفی متون موجود در وب‌سایت شما را مورد بررسی قرار داده و برای شما نمره‌ای مشخص می‌کند. همچنین افزونه Yoast SEO می‌تواند برای شما مشخص کند که شما در هنگام طراحی سایت خود چه نکاتی را در مورد سئو سایت نادیده گرفته‌اید.

برای سیستم مدیریتی جوملا نیز چنین افزونه مفیدی برای تقویت سئو سایت وجود دارد. این افزونه با نام (Easy Frontend SEO (EFSEO قابل دریافت است. این افزونه علاوه بر مشخص کردن و اجازه ویرایش اطلاعات مختلف مربوط به سئو سایت، دارای حالت خودکار نیز می‌باشد. بارگذاری این افزونه می‌تواند کم بزرگی برای طراحی سایت شما به حساب آید. ناگفته نماند از آنجایی که وردپرس به صورت تخصصی برای وبلاگ طراحی شده در زمینه سئو سایت بسیار قوی‌تر از سیستم مدیریتی جوملا ظاهر شده است.

بیشتر بخوانید: بهترین افزونه های افزایش سرعت وردپرس

مقایسه امنیت وردپرس و جوملا

در طول طراحی سایت موردنظر خود یقینا شما علاقه‌ای به پخش بی‌مورد اطلاعات موجود در سایت خود ندارید. در هنگام مشخص کردن سیستم مدیریت محتوا برای وب‌سایت خود، در نظر گرفتن  امنیت آن عامل بسیار مهمی است و تقریباً هر سایت دیگری در  سطح اینترنت در معرض تهدیدات امنیتی قرار خواهد گرفت. در ادامه قصد داریم تا امنیت دو سیستم مدیریت محتوا جوملا و وردپرس را با یکدیگر بررسی کنیم.

امنیت وب‌سایت‌ های مبتنی بر سیستم مدیریتی وردپرس پیوسته در حال افزایش است. توسعه دهندگان این سیستم مدیریتی قابلیت مکانیزم بروزرسانی خود کاری برای این سیستم تنظیم کرده اند که در صورت وجود خطایی جدید، به طور خودکار فعال شده و سیستم خود را بروزرسانی می‌کند.

سیستم وردپرس همچنین از قابلیت احراز هویت دو عاملی و پشتیبان گیری خودکار بهره می‌برد.  با در نظر گرفتن موارد گفته شده طراحی سایت مبتنی بر این سیستم تا حد زیادی قابل اعتماد و غیر قابل نفوذ بوده است.

 سیستم مدیریتی جوملا نیز  از لحاظ امنیتی بسیار مشابه رقیب همیشگی و قدرتمند خود وردپرس عمل کرده است. این سیستم دارای قابلیتی است که توسعه‌دهنگان تم‌ها و افزونه‌های موجود در این سیستم مدیریتی را به سرعت از هرگونه آسیب‌ پذیری امنیتی خبردار می‌سازد. ناگفته نماند که حفظ و بروز نگه‌داشتن جوملا بر روی وب‌ سایت شما بر عهده خودتان بوده و باید به صورت دستی صورت گیرد.

کلام پایانی

سیستم‌های مدیریتی جوملا و وردپرس هر دو دارای قابلیت‌ها و ویژگی‌های بسیار مشابهی می‌باشند و انتخاب هر یک  از آن‌ها بر اساس سلایق و علاقه شما مشخص می‌شود. در زمان طراحی سایت خود به این نکته توجه داشته‌باشید که اکثر وبلاگ‌های حاضر در سطح اینترنت از وردپرس و اکثر پرتال‌های موجود از جوملا برای توسعه خود استفاده می‌کنند.

اغلب کاربران کم تجربه که هیچ پیش زمینه و یا تخصصی در زمینه طراحی سایت ندارند می‌توانند به سادگی از مزایا سیستم مدیریتی وردپرس برای وب‌سایت خود بهره ببرند و این سیستم از نظر پیچیدگی بسیار ساده‌تر از سیستم جوملا می‌باشد. در پایان امیدواریم این مقاله آی تی مهر برای شما مفید بوده باشد و در زمینه تفاوت‌های سیستم مدیریتی محتوا وردپرس و جوملا اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار داده باشیم.