طراحی ‌سایت مناسب می‌تواند به عنوان یک مزیت بزرگ برند شما به حساب آید و شما را از رقبا خود پیشی دهد. برای راه‌اندازی و طراحی سایت، یکی از مواردی که باید در نظر بگیرید قالب مناسب است. این قالب می‌تواند به صورت آماده و از پیش طراحی شده یا به صورت اختصاصی و بخصوص باشد. در این مقاله سعی داریم تا دیدی کلی از تفاوت‌های این دو نوع مختلف قالب را در اختیار شما بگذاریم. با ما همراه باشید.

یکی از مهم‌ترین بخش‌های طراحی سایت انتخاب قالب یک وب‌سایت است که می‌تواند به‌گونه‌ای هویت سایت را تعیین کند.

منظور از قالب سایت همان ظاهر، رنگ‌بندی و طرز چینش مختوا است. با پیشرفته روز‌افزون علم و تکنولوژی، انتخابات شما برای قالب طراحی سایت نیز بیشتر شده است و می‌توانید روش‌های مختلفی را برای طراحی قالب سایت خود انتخاب کنید. دو روش کلی قالب آماده یا قالب اختصاصی برای انتخاب قالب در زمان طراحی سایت وجود دارد. در ادامه به بررسی مزایا و معایب هر یک از آن‌ها خواهیم پرداخت.

مزایا و معایب استفاده از قالب آماده

قالب آماده

بدون‌شک شما برای طراحی سایت خود به سراغ یکی از سیستم‌های مدیریت محتوا وردپرس یا جوملا خواهید رفت. این سیستم‌ها امکانات متنوعی را در اختیار شما قرار خواهند داد که یکی از مفیدترین و شاید مهم‌ترین آن‌ها، قالب و طراحی‌های آماده و از پیش تعیین شده است.

سیستم‌های مدیریت محتوا، قالب‌های گوناگونی دارند که کدهای آن‌ها از پیش نوشته شده است و  برای استافده از آن‌ها در زمان طراحی سایت خود کافی است با انتخاب این قالب‌ها، از آن‌ها بهره ببرید.

برای مثال در سیستم مدیریت محتوا وردپرس، در قسمت پنل مدیریتی و پوسته‌ها می‌توانید قالب‌های آماده متعددی را مشاهده کنید و تنها با کلیک بر روی یکی از آن‌ها، محتوا وب‌سایت شما به صورت کامل تغییر شکل می‌یابد.

در طراحی سایت خود توسط سیستم مدیریتی وردپرس علاوه بر هزاران قالب آماده رایگانی که در اختیار دارید می‌توانید از وب‌سایت‌های مختلف این قالب‌ها را خریداری کرده و بر روی وردپرس خود بارگذاری کنید. در ادامه قصد داریم تا به مزایا و معایت طراحی سایت توسط این نوع از قالب‌ها بپردازیم.

مزایا استفاده از قالب آماده

اگر شما قصد دارید تا یک طراحی سایت ارزان قیمتی داشته باشید؛ بدون‌شک باید از این نوع قالب‌ها بهره ببرید. طراحی سایت ارزان قیمت به سادگی ممکن نبوده و به دلیل استفاده مکرر از قالب‌های آماده شما می‌توانید وب‌سایت خود را با کم‌ترین هزینه ممکن راه‌اندازی کنید. بنابراین می‌توانید طراحی سایت خود را با کمترین هزینه در اختیار داشته باشید. ناگفته نماند که با این روش علاوه بر طراحی سایت ارزان قیمت شما قالبی کامل  را در اختیار خواهید داشت و در صورت نیز می‌توانید در قسمت‌های مختلف آن را ویرایش کنید.

با استفاده از قالب‌های آماده علاوه بر داشتن یک طراحی سایت ارزان قیمت، شما دارای یک قالب استاندار هستید. اکثر قالب‌های آماده توسط افراد متخصص طراحی شده‌اند و این بدان معناست که بسیاری از قوانین مربوط به چینش، رنگ‌بندی و طراحی توسط این افراد رعایت شده است. طراحی سایت با استفاده از قالب‌های آماده می‌تواند سرعت راه‌اندازی وبسایت شما را نیز بسیار بالا ببرد.

بیشتر بخوانید: تفاوت‌های وردپرس و جوملا

معایب استفاده از قالب آماده

قالب‌های آماده دارای مزایا بسیاری از جمله طراحی سایت ارزان قیمت، سرعت بالا در راه‌اندازی و استاندارد بودن هستند اما این قالب‌ها دارای معایبی نیز می‌باشند.

یکی از مهم‌ترین این معایب در دسترس بودن همگانی آن‌ها است. همانطور که اشاره شد با بکارگیری قالب‌های آماده می‌توانید یک طراحی سایت ارزان قیمت داشته باشید و همین قیمت پایین باعث می‌شود تا بسیار افراد از آن استفاده کنند و این موضوع باعث از بین رفتن تازگی و متفاوت بودن طراحی سایت شما خواهد شد.

قالب‌های آماده با توجه به استفاده همگانی دارای امکانات سطحی و برای کاربرد‌های عمومی می‌باشند اما اگر شما نیاز بخصوصی برای کسب و کار خود داشته باشید یقینا نمی‌توانید در طراحی سایت خود از این نوع قالب‌ها بهره ببرید.

علاوه بر آن قالب‌های آماده در بیشتر مواقع دارای امکانات بسیار محدودی برای ویرایش هستند و به طور کلی امکان ایجاد تغییرات کلی و اساسی در آن وجود ندارد. همچنین این نوع قالب‌ها با توجه هزینه پایین راه‌اندازی خود دارای امنیت به مراتب کمتری نسبت به قالب‌های اختصاصی می‌باشند.

مزایا و معایب استفاده از قالب اختصاصی

قالب اختصاصی

همانطور که از اسم این گروه از قالب‌ها مشخص است، این قالب‌ها به صورت اختصاصی و توسط کدنویسی ماهر یا شرکتی برای رفع نیاز‌های بخصوص شما طراحی و کدنویسی شده است. طراحی سایت به وسیله قالب‌های اختصاصی دست شما بسیار بیشتر از قالب‌های آماده باز گذاشته و به شما اجازه می‌دهد همه نیاز‌های خود را به طراحی در بیاورید.

مزایا قالب اختصاصی

همانطور که در مورد قالب‌های آماده بزرگ‌ترین مزیت آن‌ها داشتن یک طراحی سایت ارزان قیمت به شمار می‌رفت. بزرگ‌ترین مزیت استفاده از قالب‌های اختصاصی، انعطاف‌پذیری بالا و خاص بودن این قالب‌ها می‌باشد. این نوع قالب‌ها به دلیل طراحی شدن توسط فرد یا شرکتی برای نیاز‌های بخصوص خود می‌تواند دارای انواع متخلفی از قابلیت‌ها باشد.

اکثر قالب‌های اختصاصی به دلیل کدنویسی شدن براساس نیاز‌های کارفرما می‌تواند دارای دسترسی‌ها و امکان ویرایش اطلاعات بسیار ساده‌‌تری به نسبت قالب‌های آماده باشد. فرد کارفرما می‌تواند بدون هیچ دانش بخصوص در طراحی سایت خود تغییر ایجاد کرده و پیچیده‌ترین کارها را با چند گزینه به اتمام برساند.

معایب قالب اختصاصی

همانطور که حدس می‌زنید، برعکس طراحی سایت ارزان قیمتی که می‌توانستیم به وسیل قالب‌های آماده داشته باشیم برای داشتن یک قالب اختصاصی به صرف هزینه و زمان بسیار زیادی نیازمندیم. این نوع از قالب‌ها به دلیل نیاز به طراحی صفر تا صد خود زمان زیادی را به خود اختصاص می‌دهند.

از دیگر مشکلات طراحی سایت به کمک قالب‌های اختصاصی می‌توان به وابسته بودن این نوع از طراحی‌ها به شخصی خاص اشاره کرد. تمامی بروزرسانی‌ها و موارد مورد نیاز کد‌های اصلی قالب باید توسط شخص یا شرکت توسعه‌دهنده قالب شکل گیرد و گاها این موضوع می‌تواند مشکل‌ساز باشد.

بیشتر بخوانید: نکات کلیدی در انتخاب دامنه سایت

کلام اخر

یکی از مراحل طراحی سایت انتخاب قالبی برای ظاهر و چینش محتواهای وب‌سایت می‌باشد که در این مرحله شما می‌توانید از دو گزینه قالب‌های آماده و قالب‌های اختصاصی یک مورد را برگزینید.

با استفاده از  قالب‌های آماده می‌توانید یک طراحی سایت ارزان قیمت داشته باشید و این نوع از قالب‌ها برای رفع نیاز‌های اکثر وب‌سایت‌های حاضر در سطح اینترنت کافی می‌باشند. در مقابل قالب‌های اختصاصی می‌توانند تمامی نیاز‌های بخصوص و خاص شما را برطرف کنند و همین موضوع باعث شده هزینه تولید این نوع از قالب‌ها بسیار بالا باشد. امیدواریم این مطلب آی تی مهر نیز به شما کمک کرده باشد تا سایت بهتری داشته باشید.