به احتمال زیاد در طول مرور صفحات وب با خطای 404 مواجه شده اید. این خطا از جمله خطا هایی که به وفور در صفحات وب یافت میشود. این خطا در کنار خطاهای 500 و 503 از پرتکرار ترین خطا های موجود در صفحات وب میباشند. در این مطلب قصد داریم تا به توضیح مختصری در مورد خطای 404 و راههای بر طرف کردن آن بپردازیم. تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
خطای 404 به صورت مختصر به حالتی گفته میشود که بازدیدکننده وبسایت شما قصد مشاهده صفحهای در سایت شما را دارد اما آن صفحه و آدرس آن به هیچ منبعی متصل نیست و وجود ندارد. در این وضعیت، مرورگر شما به سادگی پیامی را به شما نمایش میدهد تا شما را از این حالت آگاه سازد. شما با در هر نوع وب سایتی ممکن است با خطای 404 مواجه شود و این خطا هیچ شرایط خاصی را دارا نمیباشد. داشتن چنین خطایی در وب سایت خود میتواند برای طراح و دارنده آن بسیار مضر باشد و بسیاری از مشتریان و بازدیدکنندگان را متقاعد کند تا از وب سایت دیگری استفاده کنند.
اگر بخواهیم خطای 404 را کمی دقیق تر و تخصصی تر بررسی کنیم باید بگوییم که خطای 404: Not Found یک کد مخصوص به پرتکل Http است و به معنای نبود منبعی در آدرس جست و جو شده در سرور میباشد. این خطا به همراه دو خطای 500 و 503 از پرتکرارترین کد خطاهای Http است که بسیار در صفحات وب مشاهده میشود. مهمترین عکس العمل در زمان مواجه با خطای 404 شناسایی و رفع مشکل پیش آمده در میان صفحات وب سایت خود است. در ادامه به روش شکل گیری و رفع این خطای مهم بپردازیم.
دلایل شکلگیری خطای 404
در طول طراحی سایت مورد نظر خود شما باید از وجود داشتن تمامی آدرس های موجود در صفحات وبسایت خود آگاه باشید. همانطور که اشاره شد علت اصلی شکلگیری خطای 404 نرسیدن آدرس جست و جو شده به هیچ مقصد مشخصی میباشد. بهگونه ای وب سرور سایت شما توانایی یافتن فایل های موردنظر را ندارد و آدرس داده شده به آن به هیچ مقصدی راه ندارد. خطای 404 به طور کلی زمانی رخ می دهد که:
- آدرس جست و جو شده به صورت اشتباه نوشته شده باشد.
- پیوند به آدرسی اشتباه متصل شده باشد.
- صفحه مورد نظر به آدرسی جدید منتقل شده باشد.
- صفحه مورد نظر اصلا وجود نداشته باشد.
- صفحه مورد نظر حذف شده باشد.
علل کاهش وجود خطای 404
اگر دقت کرده باشید امروزه نسبت به گذشته شما کمتر با خطای 404 مواجه خواهید شد. این اتفاق به دلیل دو تغییر بزرگی است که در طراحی سایت ایجاد شده است. امروزه اکثر وبسایتهای موجود در سطح اینترنت به صورت خودکار کاربران را از صفحه دارای خطای 404 به صفحهای دیگر هدایت میکنند. این اتفاق توسط بیشتر سیستمهای مدیریت محتوا (CMS) مانند وردپرس و جوملا، در صورت داشتن قصد حذف یا انتشار مجدد صفحه ای در وبسایت شما، به صورت خودکار آن صفحه را به صفحه دیگر هدایت میکنند. ممکن است در هنگام جست و جو به صفحه موردنظر خود برخورد نکنید اما دیگر با خطای 404 نیز مواجه نخواهید شد.
علاوه بر ویژگی قبلی اضافه شده به وبسایتها، امروزه بسیاری از سایتهای موجود در سطح اینترنت به جای نمایش دادن صفحه خطای 404، صفحهای شخصیسازی شده و سفارشی را برای کاربران به نمایش خواهند گذاشت. این تغییر باعث میشود تا کاربران راحتتر با مشکل به وجود آمده روبر دو بشوند. در برخی موارد، به سختی میتوان گفت حتی با یک خطای ۴۰۴ روبرو شدهاید. تغییرات به وجود آمده باعث شده است تا علاوه بر تقویت سئو سایت، رابطه کاربری وبسایتها نیز بسیار زیباتر و لذتبخشتر از قبل شده باشد.
بیشتر بخوانید: اهمیت تولید محتوای اولیه برای سایت
روشهای رفع خطای 404
در هنگامی برزو خطای 404 شما به هدف مشخص شده خودتان نخواهید رسید، فرقی نمیکند این مشکل توسط شما، طراح سایت یا وبسرور ایجاد شده باشد. این مشکل باعث افت شدید سئو سایت شما خواهد شد و کاربران وبسایت شما را به شدت کاهش خواهد داد. در بسیاری اوقات شما به دنبال دریافت محتوا خاصی یا خرید کالایی هستید و در صورت مواجه با خطای 404 به صورت کامل از وبسایت موردنظر خارج خواهید شد.
خطای 404 ممکن است به عناوین مختلفی به نمایش گذاشته شود. در ادامه میتوانید لیست کاملی از عناوین مختلف این خطای مهم را مطالعه کنید:
- URLدرخواستی در این سرور یافت نشد.
- Http 404: Not Found
- پرونده یا دایرکتوری موردنظر یافت نشد.
همانطور که اشاره شد، خطای 404 از رایج ترین خطاهای موجود در سطح وب میباشد و البته این خطا میتواند برای سئو سایت شما که یکی از مهم ترین ویژگی های یک وب سایت است مضر باشد. در صورت وجود این خطا باید آن را به سرعت رفع کنید و برای رفع آن باید علت اصلی وجود آن را شناسایی کنید. همیشه مشخص نیست که چه اشتباهی رخ داده است. در ادامه چند یک از دلایل به همراه روش حل کردن خطای 404 مطرح شده است:
- ممکن است آدرس (URL) وارد شده در مرورگر شما به صورت اشتباه وارد شده باشد. URL رد شده را دوباره بررسی کنید، به خصوص اگر آن را با دست تایپ کرده باشید ممکن است دارای اشتباه تایپی باشد.
- ممکن در لحظه خاص جستوجو شما سرور وب سایت دارای مشکل لحظه باشد. صفحه مورد نظر را برای بار دیگر جست و جو کنید ممکن خطای 404 آن برطرف شود.
- ممکن است مشکلی در صفحه حافظه پنهان دستگاهی که با آن مشغول به وبگردی هستید دچار مشکل شده باشد. سعی کنید با دستگاه دیگری به همان آدرس مراجعه کنید. اگر رایانه یا تلفن دیگری در دسترس دارید، از آن برای جست و جو آدرس مورد نظر استفاده کنید.
- میتوانید از نرمافزارهایی مانند Wayback Machine برای اطلاع از گذشته صفحه موردنظر استفاده کنید. Wayback Machine، ابزاری است که به صورت رایگان به شما اجازه ذخیرهسازی URLهای موردنیاز خود را میدهد.
- ممکن است مدیر یا صاحب وب سایت اطلاعی از ازبین رفتن آدرس ها و اعتبار وب سایت خود نباشد. درصورت وجود راه ارتباطی برای رفع خطای 404 با مدیر وبسایت تماس برقرار کنید و او را از این مشکل خبردار سازید. وجود تعداد زیادی از خطاهای 404 میتواند به سئو سایت آسیب شدیدی برساند.
- ممکن است پیوندهای موجود در طول طراحی سایت به آدرس های پیش فرض دیگری متصل شده باشند. مطمئن شوید که تمامی پیوندهای موجود در هنگام تکمیل فرآیند طراحی سایت به صورت دقیق و صحیح وارد شده باشند.
بیشتر بخوانید: استفاده از کدنویسی اختصاصی یا قالب آماده؟
سخن پایانی
به طور کلی میتوان خطای 404 از رایجترین کدهای خطای HTTP به شمار اورد که میتوان کاربران شما را به دردسر بیا ندازد. با این جال رفع این خطا میتوان به سادگی صورت گیرد. با شناسایی علت ایجاد این خطا شما میتوانید به سادگی وبا روشهای گفته شده به رفع آن بپردازید. در صورت وجود خطاهای 404 متعدد ممکن است کاربر وب سایت موردنظر را ترک یا در ساده ترین صورت سئو سایت شما دجار افت شدیدی شود. امیدواریم که این مطلب برای رفع خطای 404 وب سایت شما مفید واقع شده باشد.