
المنتور و ویژوال کامپوزر از محبوبترین صفحه سازهای وردپرس هستند. که میتوان از آنها برای ساخت وبسایتهای فوق حرفهای با ویژگیهای پیشرفته بدون ذرهای کدنویسی استفاده کرد. این دو صفحه ساز محبوب علیرغم هدف مشابه، تفاوتهایی با هم دارند. در این مقاله از ITMEHR با بررسی تفاوت المنتور و ویژوال کامپوزر، سعی میکنیم. تا حدی به این سؤال که «کدام صفحه ساز وردپرس بهتر است؟» پاسخ دهیم. اگر در انتخاب بین این دو مردد هستید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. تا در مورد تفاوت المنتور و ویژوال کامپوزر برایتان توضیح دهیم.
تفاوت المنتور و ویژوال کامپوزر
ویژوال کامپوزر برای اولین بار در سال 2011 عرضه شد و یکی از قدیمیترین صفحه سازهای وردپرس است. که در حال حاضر بیش از 80،000 نصب فعال دارد. با این صفحه ساز بهراحتی میتوان انواع وبسایتها را پیادهسازی کرد. و صرفاً به ساختن صفحات ساده وب محدود نیست.
از سوی دیگر المنتور یک صفحه ساز نسبتاً جدید است که در سال 2016 عرضه شد. اما در همین مدت کوتاه موفق شد به بیش از 5 میلیون نصب فعال دست یابد. از آنجا که این افزونه میتواند یک وبسایت را از صفر تا صد بسازد، آن را تا حد زیادی مشابه ویژوال کامپوزر میدانند. اما المنتور ویژگیهای گستردهای را پوشش میدهد که مدام آپدیت میشوند. در حال حاضر این افزونه به سمت یک سیستم طراحی کامل برای ساخت وبسایت حرکت میکند. نمینشیند تا صرفاً یک صفحه ساز ساده با گزینههای محدود باقی بماند.
بنابراین شناسایی تفاوت المنتور و ویژوال کامپوزر و استفاده از بهترین آنها برای طراحی سایت با توجه به کاربرد خود، حائز اهمیت است.
تفاوت المنتور و ویژوال کامپوزر در ظاهر
هرچند که هم ویرایشگر المنتور و هم ویرایشگر ویژوال کامپوزر بیشتر مبتنی بر کشیدن و رها کردن (درگ اند دراپ) فرانت اند هستند. اما رابط کاربری این افزونهها با یکدیگر متفاوت است.
ویژگیهای ظاهری المنتور
در سمت چپ ویرایشگر المنتور یک نوار کناری (سایدبار) ثابت وجود دارد. در سمت راست صفحه نیز یک فضای کار تعبیه شده است. این از سه عنصر اصلی تشکیل میشود:
- بخشها طرح اولیه صفحه را ایجاد میکنند که در آن میتوان سطرها، ستونها و ابزارکها را اضافه کرد.
- ستونها (یا ابزارهای بخش داخلی) ردیفها را به صورت عمودی تقسیم میکنند.
- ابزارکها عناصر محتوایی هستند که میتوان آنها را در ستونها و ردیفها کشید و رها کرد.
برای افزودن ابزارک جدید، میتوانید ماژول مدنظر را در فضای محتوا بکشید و رها کنید. عملکرد ویرایشگر به صورت بلادرنگ است. به این معنی که میتوان پیشنمایش زنده طراحی خود را بدون نیاز به رفرش صفحه مشاهده کرد.
بخوانید: آشنایی با روش های بهینه سازی تصاویر
همچنین در این افزونه از ویرایش داخلی نیز پشتیبانی میشود. یعنی میتوان برای ویرایش هر محتوا فقط بر روی آن کلیک کرده و محتوای جدید را تایپ کرد.
ویژگیهای ظاهری ویژوال کامپوزر
ویرایشگر ویژوال کامپوزر با یک سایدبار در سمت چپ و پیشنمایش سایت در سمت راست تقریباً مشابه ویرایشگر المنتور است. نوار کناری سمت چپ به طور پیشفرض قابل جمع شدن است. بنابراین در این محیط فضای بیشتری برای کاربر روی طراحی صفحه در اختیار خواهید داشت.
مقالات: چگونه یک سایت زیبا داشته باشیم؟
اما ساختار ردیف و ستون در مقایسه با المنتور چندان انعطافپذیر نیست. در این محیط کاربر فقط میتواند ستونهای از پیش تعریف شده را اضافه کند و طرح ستونهای سفارشی نیز پشتیبانی نمیشود. اگر به دنبال ساخت طرحهای چند ستونی یا پیچیده هستید، این افزونه کمی دست و پایتان را خواهد بست.
بخوانید: سئو سایت

ماژول محتوای این دو افزونه چه تفاوتهایی دارند
ماژولها یا ابزارکهای محتوا بلوک اصلی طراحی سایت با وردپرس هستند. برای ایجاد طرحهای منحصربهفرد و سفارشی ماژولهای متنوعی موردنیاز است.
ماژول محتوای المنتور
در نسخه رایگان المنتور، 40 ابزارک محتوایی و در نسخه پولی آن بیش از 50 ابزارک حرفهای در اختیار کاربر قرار میگیرد. البته ابزارکهای موجود در افزونه رایگان برای ایجاد یک وبسایت یا یک صفحه فرود ساده کاملاً کافی است. برخی از ابتداییترین ماژولهای محتوا عبارتاند از:
- عنوان
- تصویر
- ویرایشگر متن
- ویدئو
- دکمه
- رتبهبندی پنج ستارهای
- تقسیمکننده
- باکس تصویر
- پیشخوان
- باکس آیکون
- زبانهها
- آکاردئون
- نوار پیشرفت
در این افزونه فراتر از ماژولهای محتوای حرفهای رایگان، کتابخانه عظیمی از افزونههای جانبی شخص ثالث وجود دارد. که امکان دسترسی به دنیایی از ابزارکهای دیگر را در اختیار کاربر قرار میدهد.
ماژول محتوای ویژوال کامپوزر
ویژوال کتابخانهای غنی از بیش از 350 عنصر دارد که البته تقریباً همه آنها فقط در نسخه پریمیوم ارائه میشوند. دسترسی کاربر در نسخه رایگان این افزونه صرفاً به بلوک متن، تک تصویر، دکمه اصلی، عنوان، ویدئو و شورت کد محدود شده است. به غیر از عناصر پیشفرض، افزونههای جانبی شخص ثالث چندان زیادی برای این افزونه صفحه ساز موجود نیست. و این یک تفاوت المنتور و ویژوال کامپوزر است.
تفاوت المنتور و ویژوال کامپوزر در گزینههای طراحی
گزینههای طراحی در واقع تنظیماتی است که در تمام عناصر محتوایی به منظور امکان تغییر شکل ظاهری آنها تعبیه شده است.
انواع گزینههای طراحی در المنتور
کلیه ردیفها، ستونها و ابزارکها در المنتور سبکهای طراحی منحصربهفردی دارند که در دو تب گروهبندی میشوند. سبک (style) و پیشرفته (advanced).
- در برگه Style میتوان موارد اساسی مانند رنگها، ترازبندی و تایپوگرافی را تنظیم کرد.
- در برگه Advanced تنظیماتی چون مارجین (Margin)، پدینگ (padding)، رنگ پسزمینه، انیمیشن، حاشیه، طراحی واکنشگرا و CSS سفارشی قابل دستکاری است.
انواع گزینههای طراحی در ویژوال کامپوزر
یک تفاوت المنتور و ویژوال کامپوزر همینجاست. در حالی که با المنتور، برای سبک و استایل دادن به یک ابزارک هیچ نیازی به هیچ سطحی از دانش کدنویسی نیست. و به معنای واقعی کلمه میتوانید هر کاری را که دوست دارید با آن انجام دهید. با ویژوال کامپوزر صرفاً به برخی از تنظیمات اساسی (مانند ترازبندی، تغییر رنگ، مارجین/ پدینگ و انیمیشن) محدود خواهید شد.
همچنین در این افزونه برخلاف المنتور، تمام تنظیمات یک استایل طراحی شده درون یک ستون نمایش داده میشوند که این مسئله حرکت سریع را در صفحه دشوار میکند.
تفاوت این دو صفحه ساز در تمپلیتهای آنها
تمپلیتها طرحهای از پیش ساخته شدهای هستند که برای ساخت سریع وبسایتها مورد استفاده قرار می گیرند.
تمپلیتهای افزونه المنتور
المنتور بیش از 200 قالب طراحی شده و آماده را در چندین دسته مانند هتلها، آژانسها، رستورانها، اخبار، طراحی داخلی و موارد دیگر ارائه میدهد. که بیش از 30 مورد از آنها بهصورت رایگان در این افزونه گنجانده شده است. در واقع فقط با نسخه رایگان این افزونه میتوانید وبسایت خود را بهراحتی راهاندازی کنید.
تمپلیتهای افزونه ویژوال کامپوزر
هرچند ویژوال کامپوزر یک کتابخانه بزرگ شامل بیش از 200 قالب صفحه، هدر، پاورقی، سایدبار و بلوک دارد. در نسخه رایگان خود تنها حدود ده تمپلیت را در اختیار کاربر قرار میدهد. حتی در نسخه پولی این افزونه، با اینکه الگوهای صفحه و بخشها قابل دریافت است. اما هیچ کیت کاملی برای وبسایت وجود ندارد. بنابراین اگر به دنبال صفحه سازی هستید که کل وبسایت خود را با آن بسازید. کیتهای المنتور برای شما گزینه بهتری خواهد بود و این نیز یک تفاوت المنتور و ویژوال کامپوزر است.
کلام آخر
همانطور که میدانیم ویژوال کامپوزر و المنتور دو افزونه محبوب و مدرن صفحه ساز برای وردپرس هستند. اما با مقایسه تفاوت المنتور و ویژوال کامپوزر در این مقاله دریافتیم که المنتور تقریباً در همه موارد از ویرایشگر گرفته. تا گزینههای سفارشیسازی و تمپلیتها، نسبت به ویژوال کامپوزر عملکرد بهتری داشته و بیش از حدود پنج میلیون نصب فعال دارد که نشان میدهد. کاربران این صفحه ساز را چقدر دوست دارند. اگر شما تفاوتهای دیگری برای این دو افزونه میشناسید. نظرات و دانستههای خود را با ما به اشتراک بگذارید.طراحی سایت ارزان
بیشتر بخوانید: تفاوت بین هاست و دامین
نویسنده